Aardappelsalade met forel en bleekselderij

Deze keer presenteren wij een heerlijke maaltijdsalade met forel en bleekselderij. Afgemaakt met kappertjes, mierikswortel en verse kruiden, zoals bieslook en peterselie.
Met die mierikswortel raden we je wel aan om wat voorzichtig te zijn. Mierikswortel is namelijk behoorlijk pittig van smaak. Wij houden er van, maar niet iedereen is een fan van deze specerij.

Ingrediƫnten:
- 400 gram aardappels
- 400 gram bleekselderij
- 200 gram forelfilet
- 5 milliliter citroensap
- 5 gram mierikswortel
- 10 gram bieslook
- 10 gram peterselie
- 10 milliliter extra vergine olijfolie
- 20 gram kappertjes

Bereiding:
- Kook de aardappelen beetgaar en laat ze afkoelen. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Snijd ook de forel in kleine stukjes of reepjes. Meng alles samen in een saladeschaal.
- Maak een dressing van de mierikswortel, citroensap, olijfolie en wat peper en zout.
- Verdeel de kappertjes over de salade en giet de dressing erover.
- Snijd de peterselie en bieslook fijn en top de salade daarmee af.

Tip:
- Mierikswortel kun je eventueel vervangen voor een beetje mosterd.

Bron (deels).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten