Maar het zal zelfs de iets oudere lezer van deze website niet ontgaan zijn dat komkommers in de zomer van 2024 plotseling razend populair waren onder de jeugd. De aanleiding was een onverwachte rage op TikTok.
Er was een video op het platform geplaatst waarin een eenvoudig komkommergerecht werd gepresenteerd. Niemand weet waarom, maar het werd een wereldwijde hit en de komkommers vlogen de winkels uit. Hier en daar ontstond er zelfs een tekort aan komkommers.
Inmiddels zijn er honderden copycats op TikTok en ook de recepten variëren voortdurend. Omdat niet iedereen zin heeft om op TikTok dat lekkere komkommerrecept op te zoeken, hebben wij dat even voor je gedaan.
Komkommers zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel water. Bovendien heeft de komkommersalade een knapperige, frisse textuur. Dus als je op zoek bent naar een gezonde en smakelijke aanvulling op je dieet, dan is een komkommersalade ideaal.
Ingrediënten:
- Eén grote komkommer (in dunne plakjes gesneden)
- Eén rode ui (in dunne ringen gesneden)
- Twee eetlepels rijstazijn of appelazijn
- Twee eetlepels extra vergine olijfolie
- Een theelepel sesamolie
- Een eetlepel honing
- Een theelepel sojasaus
- Snufje chilivlokken (optioneel voor een pittige smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Handvol verse koriander of peterselie (fijngesneden)
- Sesamzaadjes voor extra crunch
Bereiding:
- Was de komkommers goed en snijd ze in dunne plakjes. Gebruik een mandoline of een scherp mes om de plakjes zo dun mogelijk te maken.
- Doe de komkommerplakjes in een grote kom en voeg de gesneden rode ui toe.
- Meng de rijstazijn, olijfolie, sesamolie, honing en sojasaus in een kommetje. Roer goed tot alles goed gemengd is.
- Giet de dressing over de komkommer en rode ui. Voeg (eventueel) chilivlokken, zout en peper naar smaak toe.
- Meng alles goed door elkaar en laat de salade minimaal 10 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
- Garneer de salade vlak voor het serveren met fijngehakte koriander of peterselie en sesamzaadjes.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten