Nee, dit is geen dressing voor op je zomerfruit, maar een spectaculaire dressing, waarin bessen de hoofdrol spelen. Het is een heerlijke zomerse dressing, die iedere salade nog feestelijker zal maken. Zelfs in de soms donkere en sombere wintermaanden brengt deze dressing de zon in je salade. De extra vergine olijfolie maakt de dressing niet vettig, maar tovert juist een diepere smaakbeleving tevoorschijn.
Het originele Italiaanse recept wil dat je bosbessen gebruikt, maar natuurlijk is elke andere bes ook geschikt. Zo kun je deze dressing eenvoudig variëren van zuur naar zoet. Deze dressing kan dus tegelijkertijd je stemming weerspiegelen.
Kies je bijvoorbeeld voor aardbeien, dan creëer je een heerlijk zoete smaaksensatie voor je dressing. Gebruik je frambozen, dan wordt je dressing al iets minder zoet. Met bosbessen, blauwe bessen of rode bessen krijgt je dressing een friszure smaak.
Goedbedoeld advies
Instanties zoals het Voedingscentrum of de Hartstichting willen dat je elke dag voldoende fruit eet om gezond te blijven. Met deze dressing eet je onbewust al het gezonde dat fruit ons te bieden heeft. En dan hebben we het al helemaal niet meer over de vele gezondheidsvoordelen van extra vergine olijfolie.
Ingrediënten:
- 250 ml ofwel een kopje bessen naar keuze (gepureerd)
- Vijf eetlepels extra vergine olijfolie
- Een eetlepel mosterd
- Sap van een halve citroen
- Een theelepel pijnboompitten (even geroosterd in een pan zonder olie en daarna fijngehakt)
- Een takje rozemarijn (fijngehakt)
- Peper en zeezout naar smaak
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten goed met een garde en giet de dressing over je salade.
- Wij vinden dat deze dressing perfect past bij je groene salade. Dat kan de 'gewone' kropsla zijn, maar ook rucola of zelfs een salade van rode biet of radijs.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten