Salade van mango en tomaat

Soms wil je wel eens wat anders. Deze eenvoudig te bereiden salade met mango en tomaat voelt bijna aan als de zomer op je bord.
De oorsprong van deze salade ligt waarschijnlijk in India. Daar, in het soms extreem hete klimaat, worden tomaten en mango's veel gebruikt in salades om wat broodnodige verkoeling te leveren. Geen wonder dat daar ooit iemand op het idee kwam om deze twee gezonde producten te combineren tot een heerlijke salade.

De zoetheid van de mango's combineert uitstekend met de lichtzoete cherrytomaatjes en de iewat pittige smaaksensatie van rode ui. De komijn in de dressing en de koriander, die er overheen gestrooid wordt, geven het gerecht een heerlijke Aziatische smaakbeleving.

Ingrediënten:
- Eén rijpe mango (in blokjes of strips)
- 500 gram cherrytomaten (gehalveerd)
- Eén rode ui (fijngesneden)
- Eén theelepel komijnpoeder
- Sap van een halve citroen of limoen
- Drie eetlepels extra vergine olijfolie
- Zeezout en peper naar smaak
- Bosje koriander (fijngehakt)

Bereiding:
- Doe de mangoschijfjes, gehalveerde cherrytomaatjes en rode ui in een kom.
- Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, het komijnpoeder, zeezout en peper. Meng de dressing goed met een garde.
- Giet de dressing over de salade.
- Zet de salade nog een uur in de koelkast zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
- Strooi vlak voor het serveren de koriander over de salade.

Tip:
- Garneer je salade eventueel met een paar partjes limoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten